SliderSliderSliderSliderSliderSliderSliderSlider

'Ik leer leren' op scholen

De 'Ik leer leren' training wordt ook op scholen aangeboden. Met deze training ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, concentreren, motiveren en het overwinnen van faalangst.
Oftewel het programma geeft scholen de mogelijkheid om groepen leerlingen te leren HOE te leren.  

 

Basisonderwijs

Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen. Ondanks hun inzet valt het leren veel kinderen in de brugklas tegen. Voor deze jongens en meiden is het belangrijk dat zij leren HOE te leren zodat de overstap van basisschool naar middelbare school soepel verloopt. Deze training is een goede voorbereiding waardoor de kinderen straks vol vertrouwen naar de brugklas gaan.

 

Voortgezet Onderwijs

Als brugklastraining is de “Ik leer leren” training een aanrader. Met deze training gaan de kinderen gelijk goed van start op de middelbare school. Ze krijgen slimme handvatten en tips, ontdekken wat hun leerstijl is en leren welke leerstrategie ze wanneer moeten toepassen. Van de kennis en vaardigheden die ze op doen hebben ze de hele schoolperiode plezier!

Voor leerlingen uit de hogere klassen die dreigen vast te lopen kan de training juist dat zetje in de goede richting geven die ze nodig hebben om weer vol vertrouwen aan het leeproces deel te nemen. 

 

Training op maat

Uiteraard kunnen wij de training  aanpassen aan een specifieke doelgroep of hulpvraag. Onderdelen uit de training kunnen
er worden uitgelicht. Denk hierbij aan concentratie, motivatie, mindset, faalangst. Met behulp van diverse testjes, oefeningen, groepsgesprekken en tips, bieden wij een praktisch, informeel en afwisselend programma aan.